Projektledare

Rekrytering av projektledare – att tänka på

Att rekrytera ny personal är alltid en viktig process, eftersom man investerar mycket tid och pengar i en person som antingen kan föra företaget framåt eller bli ett ankare som drar företaget bakåt. Det gäller med andra ord att hitta rätt person till rätt plats, och det är mer sant än någonsin när det gäller rekrytering av personer i ledarroller, till exempel projektledare.

För att försäkra sig om att man gör rätt val finns det några saker man ska ha i åtanke under rekryteringsprocessen. En sådan sak är att man inte alltid behöver utgå från en annons för att hitta kandidater till tjänsten. En princip som stämmer förvånansvärt bra med verkligheten inom många branscher är till exempel att duktiga personer söker sig till duktiga personer. Om man nyligen har gjort en annan rekrytering som man är mycket nöjd med, kan man därför börja med att vända sig till den personen för att fråga om han eller hon kan rekommendera någon tidigare chef eller kollega till posten.hands-308036_960_720

Sannolikt behöver man ändå lägga ut en jobbannons i passande kanaler, och då finns det i huvudsak två vägar att gå. Antingen kan man vara specifik i de kompetenser man listar som krav för tjänsten, vilket tenderar att minska antalet sökande, eller så kan man använda vagare beskrivningar för kraven (till exempel en person som är ”initiativrik” eller ”samarbetsvillig”), vilket sannolikt leder till att man får fler sökande. Fördelen med det senare alternativet är att man får fler kandidater att välja på, och att man inte missar en potentiell fullträff. Nackdelen är att rekryteringsprocessen blir tyngre och tar längre tid, och man måste således se till att man har kapaciteten för att hantera alla ansökningar och intervjuer.

Om man känner att man vill ha hjälp med att hitta rätt person till rätt plats, kan man låta ett bemanningsföretag sköta rekryteringen åt en. Det är dock viktigt att man väljer ett rekryteringsföretag med samma ambitionsnivå och samma värderingar som ens eget företag. Om man letar efter ett modernt bemanningsföretag i Stockholm som kan hjälpa till med rekrytering, ska man gå in på Nextu.se. Då kommer man garanterat att få en projektledare som kan föra inte bara projektet utan hela företaget framåt.

Taggar:
techcompass